Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Vadyba>Įmonių aprašymai>Mokomosios praktikos ataskaita: kepykla UAB "Utenos duona"
   
   
   
2
naudingas +3 / nenaudingas -1

Mokomosios praktikos ataskaita: kepykla UAB "Utenos duona"

  
 
 
123456789101112131415161718
Aprašymas

Įvadas. praktikos tikslas yra susipažinti su UAB "Utenos duona", jos atskirų skyrių veikla. Susipažinimas su UAB "Utenos duona".UAB "Utenos duona" istorija. Juridinis įmonės statusas. UAB "Utenos duona" rinkos struktūros tipas. UAB "Utenos duona"valdymo struktūra. UAB "Utenos duona" tikslai. UAB "Utenos duona" padaliniai. UAB "Utenos duona" padalinių veikla bei funkcijos. UAB "Utenos duona"produkto charakteristika. Duonos maistinė vertė. UAB "Utenos duona" gaunamos pajamos. UAB "Utenos duona" produktų vartotojai. UAB "Utenos duona" apskaitos tarnybos veikla ir funkcijos. Pirminiai apskaitos dokumentai. Buhalterijos padalinio struktūra. Buhalterijos veikla ir funkcijos bei atsakomybė. Buhalterinės apskaitos knygos. Išvados.

Ištrauka

2002-2003 mokslo metų pabaigoje man, kaip ir visiems I kurso studentams, reikėjo atlikti privalomą pažintinę praktiką įmonėje. Šią praktiką atlikau UAB "Utenos duona".
Mano praktikos tikslas yra susipažinti su UAB "Utenos duona", jos atskirų skyrių veikla. Žinoti organizacijos hierarchiją pagal atliekamas funkcijas, darbo paskirstymo ir organizavimo principus.
Tam, kad pasiekčiau tikslą, turiu atlikti šiuos uždavinius:
1. Susipažinti su UAB "Utenos duona";
2. Susipažinti su UAB "Utenos duona" padaliniais ir jų veikla bei funkcijomis;
3. Išnagrinėti UAB "Utenos duona" produkto charakteristiką, gaunamas pajamas iš pagrindinės veiklos;
4. Išsiaiškinti įmonės produkto vartotojus;
5. Išnagrinėti apskaitos tarnybos veiklą ir funkcijas.
Po Antrojo pasaulinio karo duona buvo kepama mažoje kepykloje miesto centre, Kauno ir Siaurosios g. sankryžoje. Kepykla nepatenkino visų gyventojų poreikių, duonos kokybė buvo prasta. Skanūs buvo tik riestainiai, kuriuos kepė Petras Gaižutis. 1965 m. J. Basanavičiaus g. gale buvo pastatyta nauja kepykla. 1966 m. šioje kepykloje buvo iškepta 4097 t duonos – pyrago gaminių: padinės duonos – 3351, forminės duonos – 59, batonų – 648, riestainių – 39 tonos. Buvo galima patenkinti ne tik miesto, bet ir visų rajone gyvenančių kaimo gyventojų duonos ir pyrago gaminių poreikius. 1966 m. kepykloje dirbo 67 žmonės. Sparčiai vystantis miesto pramonei, keitėsi ir duonos kepimo technologija. 1971 m.pradėta eksploatuoti lopšelinė padinė krosnis FTL-2, skirta kepti plataus asortimento duonos ir pyrago gaminius. Antra tokio tipo krosnis pradėta naudoti 1977 m. Abi šios krosnys buvo kūrenamos skystu kuru. Projektinis duonos kepyklos gamybinis pajėgumas buvo 26,4 t sąlyginės duonos per parą. 1980 m. buvo kepama po 24,2 t sąlyginės duonos per parą. Per metus buvo iškepama daugiau kaip 6 tūkst. t įvairių gaminių, tarp jų iki 19% pyrago gaminių. Technologinį procesą paspartino ir palengvino 1980 m. įvestas betarinis miltų laikymas. Buvo pritaikyta nauja greitesnė duonos kepimo technologija, naudojami didesni ir tiršti įmaišai į tešlą, pieno išrūgas. Taupesniam duonos naudojimui buvo pradėta kepti mažo svorio duona. 1985 m. 0,7–0,9 kg svorio duonos iškepta 904 t. Į mažmeninį prekybos tinklą buvo tiekiama iki 5 pavadinimų duonos ir iki 15 pavadinimų pyrago gaminių. 1989 m. pramonės rajone buvo pastatyta nauja duonos gamykla, kurios projektinis gamybinis pajėgumas – 40 t sąlyginės duonos per parą. Šioje kepykloje buvo sumontuotos elektrinės kepimo krosnys, pritaikytas linijinis technologinių įrengimų išplanavimas. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2008-11-25
DalykasĮmonių aprašymų praktikos ataskaita
KategorijaVadyba >  Įmonių aprašymai
TipasPraktikos ataskaitos
Apimtis15 puslapių 
Literatūros šaltiniai2
Dydis24.8 KB
Autoriusastri69
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2006 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasBagdonavičienė
Švietimo institucijaUtenos kolegija
FakultetasVerslo ir technologijų fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word praktikos ataskaita kepykloje [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+3
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą